Koreaanse huidverzorging, ik had er al onwijs veel over gehoord en gezien via social media maar nog nooit zelf gekocht, tot ik 3 producten gebruikt heb van Sioris. Ik heb met opzet gekozen om alle producten van een merk te kiezen omdat een schoonheidsspecialiste mij heeft aangeraden om nooit meerdere merken door elkaar heen te gebruiken. De reden hiervoor is dat de producten elkaar dan aanvullen en niet juist tegen kunnen werken.

*Ik deel altijd mijn eerlijke mening bij het testen van producten.

Producten van Sioris op gekleurd papier met bloemen.

Over het merk: Sioris

Sioris is een koreaans merk dat echt staat voor minimalisme en groene formules voor hun producten. Sioris gebruikt natuurlijke en biologische ingrediënten die bij locale boerderijen vandaan komen. De meeste producten zijn ook veganistisch en sowieso milieu en dier vriendelijk. De producten hebben daarom ook niets van parabenen, petrochemicaliën, parfum of andere toevoegingen. De verpakkingen zijn minimalistisch en echt prachtig.

Producten van Sioris op blauw met een verf patroon papier met gedroogde bloemen.

Sioris: Day by Day cleansing gel

Over de cleanser

De Day by Day cleansing gel is een product die ontwikkeld is voor de gevoelige huid, gecombineerde huid of de mensen die een vette huid hebben. In het product zit 5% houttuynia cordata (priesters plant) om het talg te neutraliseren. Daarnaast zit er Jeju- citrusschil in om een heldere en gehydrateerde huid te krijgen. Het extract van wilgenbast exfolieert zachtjes de dode huidcellen zonder de natuurlijke oliën van de huid te beschadigen. De boeren in Korea telen deze ingrediënten in het hoogseizoen voor optimale versheid en effectiviteit.Het is een schuimende gel die de huid voorziet van een optimale water en olie balans en daarnaast ook de onzuiverheden verwijderd. Het is aangeraden om het product in de ochtend en avond te gebruiken.

Het gebruik van de Sioris Day by Day cleanser

Om te beginnen was je altijd je handen voor je begint, meeste mensen vergeten deze stap namelijk. Ik haalde vroeger altijd mijn makeup met doekjes van mijn gezicht en waste ik het hierna, dat is nu niet meer nodig! Eerst maak ik mijn gezicht nat met een beetje lauw water, heet water tast namelijk je poriën aan. Daarna doe ik een pompje op mijn hand en verdeel dit over mijn gezicht, hierna doe ik een klein beetje water erbij zodat het begint te schuimen. Ik heb via Aliexpress een neppe Foreo gezichtsreinigingsborstel gekocht, de echte beginnen bij 70 euro en dat vond ik te veel geld, maar deze doet het prima. Hiermee begin ik mijn gezicht te wassen met de cleanser en haal ik zo alle make-up van mijn gezicht. Ik spoel hierna mijn gezicht af met lauw water. Het is overigens altijd belangrijk om lauw water te gebruiken zodat je poriën meer open gaan staan. Daarna gebruik ik een klein handdoekje die speciaal voor mijn gezicht is, ik gebruik elke keer een schone zodat er geen bacteriën meer op mijn gezicht komen. Ik zorg overigens dat ik altijd dep met de handdoek, niet wrijven. als je wrijft dan tast je de elasticiteit van de huid aan

Mijn ervaring

Ik vind het echt een super fijne cleanser. Het voelt heel zacht aan in mijn handen en ruikt heerlijk fris. Het ruikt heel citrus achtig en bloemerig, zelfs een beetje vrolijk als ik het zeggen mag. Het schuimt niet extreem heftig en dat vind ik zelf wel prettig. Mijn gezicht word er heel schoon van maar ook echt mega zacht. Ik kan echt een verbetering aan mijn huid zien na het gebruik van twee weken.

Time is running out mist van Sioris met een blauwe achtergrond en gele rozen en bloemen.

Sioris: Time is Running Out Mist

De Time is Running Out mist is een innovatieve 3-in-1 multifunctionele formule. Het is bedoelt voor alle huidtypes maar speciaal voor de droge en vochtarme huid is dit een geweldig product. De mist is eveneens een toner die een droge huid hydrateert door het een boost te geven maar ook werkt als een serum. Het bestaat grotendeels uit organisch fruit (groene pruimen en citroenen), namelijk wel 78%. Daarnaast bestaat het ook uit verschillende oliën om de huid te voeden namelijk, macadamia olie, jojoba olie, en zonnebloemolie. Al deze producten worden in Korea door de boeren in het hoogseizoen geteeld om zo de versheid en de effectiviteit van de producten te behouden. Ook in dit product komen geen parabenen, geen kunstmatige geurstoffen of andere schadelijke chemicaliën voor.

Hoe gebruik je het product?

Deze mist gebruik je nadat je je gezicht gereinigd hebt met een cleanser, je schudt de fles goed heen en weer tot alle lagen door elkaar gehusseld zijn. Je sprayt van een afstand 2 tot 3 keer in het gezicht en tapt met je vingers het product in de huid (nooit wrijven) tot de huid droog is. Je kan het product zelfs door de dag heen gebruiken als je dat fijn vindt.

Wat vond ik van het product?

Persoonlijk had ik nog nooit een mist gebruikt die niet is om je make-up (vooral poeders) samen te laten smelten en om het langer op je gezicht te laten zitten. Ik was dan ook super benieuwd hoe dit voor mij zou werken. En dat is mega goed bevallen. Ik gebruik de Time is Running Out mist twee keer per dag nadat ik mijn gezicht heb gewassen en voor ik een moisturizer op doe. Ik heb nu echt het gevoel dat mijn huid veel beter gevoed en veel meer gehydrateerd is. Ik vind de geur van de producten ook super fijn, net zoals het bij de Day by Day cleansing gel.

Producten van Sioris op gekleurd papier met roze bloemen en een pauwenveer.

Sioris: Bring the Light serum

Het Bring the Light serum is een voedende serum die de huid opknapt en zorgt voor een stralende jonge huid. Net zoals bij alle producten van dit merk bestaat de formule van dit serum ook uit biologische producten namelijk;

  • Pruimen water
  • Extracten van broccoli
  • Haverpit olie
  • Druivenpit olie

Deze ingredienten zorgen ervoor dat de doffe huid opgehelderd wordt en er minder rimpels en oneffenheden zijn. Daarnaast zitten er ingrediënten in de formule die huidskleur verbeteren en de huid barrière versterken, namelijk : Hyaluronzuur (is een voedende factor voor de droge huid), niacinamide, adenosine en panthenol.

Producten van Sioris op gekleurd papier met bloemen.

Hoe gebruik je de serum van Sioris?

Dit product heeft een hele speciale dop, zoals je al op de foto ziet zit er een stukje op de dop dat omhoog komt als je er aan draait. hij trekt als het ware zelf een juiste hoeveelheid serum op en deze druk je dan in op het moment dat je de pipet boven je handpalm hebt en dan smeer je deze daarna op het gezicht. Let op dat als je crème/serum op je gezicht smeert je altijd met stroken naar boven wrijft. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid soepel blijft maar ook dat je huid minder snel gaat hangen.

Momenteel zie je ook veel rozenquartz gezicht rollers waarmee ze moisturizer/cremes mee in hun gezicht rollen. Deze trend is eigenlijk al jaren oud, de Jade roller werd namelijk al in de 17e eeuw gebruikt in China om te zorgen dat de vrouwen minder rimpels hebben en het goed zou zijn voor een “positieve chi”. Mocht je er een willen aanschaffen zorg dan wel dat je het niet via Aliexpress of onder de 10 euro koopt want dit is 9 van de 10 keer geverfd glas en het kraan enorm!

Hoe heb ik het Bring the Light serum ervaren?

Ik vind het flesje van Sioris een hele fijne manier van werken, er kunnen namelijk geen bacteriën in komen. Tenzij je het pipetje aanraakt dan, maar dat is niet de bedoeling van dit product. In eerste instantie dacht ik dat het te weinig zou zijn en ik het twee keer moest doen maar je hebt aan een keer meer dan genoeg! Je huid wordt er mega zacht van en mocht je ergens een klein wondje op je gezicht hebben dan doet dit ook geen zeer als het er per ongeluk over komt.

Een samenvatting van de blog en producten van Sioris voor Pinterest.
Pin nu deze foto op jouw skincare bord om deze blog te bewaren.