Eindelijk! Sinds ik de serie The Crown op Netflix had ontdekt was ik verkocht. De eerste drie seizoenen heb ik bijna non-stop zitten kijken. Ik zeg dit bijna zonder schaamte omdat het gewoon een geweldige serie is die gezien moet worden! Sinds ik het derde seizoen had afgekeken keek ik halsreikend uit naar seizoen 4. En a.s. zondag 15 november is het dan zover… en dat klinkt als muziek in de oren. Ik heb al wat research gedaan wat wij kunnen verwachten…

Geen last van corona

Nu wij aan huis gekluisterd zitten hebben we alle gelegenheid en tijd om Netflix te kijken. Een mooie afleiding nu dan dat midden in de tweede lockdown deze serie wordt gestreamd op Netflix. Reden daarvan is dat seizoen drie en vier zijn achter elkaar gefilmd. Hierdoor hebben we niet lang(er) moeten wachten op het vervolg op het derde seizoen – zelfs niet door de coronacrisis.

Het verhaal

Het vierde vervolg op de serie speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig. De tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. De schijnwerpers worden gericht op prins Charles, en dus ook op zijn relatie met wijlen prinses Diana. Diana, die geïntroduceerd wordt in het vierde seizoen. Hun bruiloft in 1981 komt aan bod, evenals de jaren daarna. Tot slot krijgen we ook veel te zien van de nieuwe Britse premier. Waar in seizoen 3 Harold Wilson centraal stond, wordt de focus in seizoen 4 verschoven naar de eerste vrouwelijke premier Margaret Thatcher.

De bruiloft van Charles en Diana

Een van de meest memorabele gebeurtenissen van de koninklijke familie was natuurlijk de spectaculaire bruiloft in 1981 van prins Charles en prinses Diana. Zeventien miljoen mensen keken destijds naar het huwelijk – een evenement dat zich afspeelt in het vierde seizoen. Hoewel de huwelijksvoltrekking een van de meest bekeken evenementen van zijn tijd was, is het een belangrijk moment dat niet wordt nagebootst in het komende vierde seizoen van The Crown. De grote dag speelt echter nog steeds een rol in het seizoen.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Benieuwd ben ik zeker naar deze huwelijksdag. Maar meestal eindigen die op dit moment met de simpele zin: ‘ze leefden nog lang en gelukkig’”, hoewel we met zijn allen de tragische afloop al weten. Niet zo zeer van de scheiding, maar iedereen weet vast nog waar hij of zij was toen men het nieuws te horen kreeg dat Prinses Diana was overleden. Daarom kijk ik ontzettend uit naar dit seizoen als trouwe Diana-fan. Naast de opkomst van Margaret Thatcher en Koningin Elizabeth lijkt het voor hun allen geen makkelijk seizoen te worden. Maar houden we allemaal niet graag naar de drama en de intensiteit van deze serie? Mocht je mij niet kunnen bereiken na 15 november; ik zit The Crown te kijken….