De zomervakantie is voorbij en dat betekent een nieuw televisie seizoen! Naast alle programma’s die elk jaar te zien zijn, zoals Expeditie Robinson en Holland’s Next Top Model, zijn er ook wat verborgen pareltjes wekelijks op tv die ik jullie niet wil onthouden.

Ik weet wie je bent

Succesvol strafrechtadvocaat Daniel Elias is een verdachte in de zaak van zijn verdwenen nichtje. Na een auto ongeluk zijn er bloedsporen in de auto van Daniel gevonden, en is Anna verdwenen. Daniel kan zich niets meer herinneren van het ongeluk en alles ervoor. Nu rest er voor Daniel de heftige taak om zijn onschuld te bewijzen, terwijl zijn omgeving aan de waarheid van zijn geheugenverlies twijfelt.

Inmiddels zijn er drie afleveringen op tv geweest en moet ik zeggen dat ik het een erg leuke serie vind. Je moet het natuurlijk niet vergelijken met menig Amerikaanse serie, maar voor Nederlandse begrippen is het zeker een aanrader. De twijfel die constant wordt geschept over het geheugenverlies zorgt ervoor dat er veel spanning en verwarring in zit. Ik denk dat wij allen nog wel eens flink verrast kunnen worden door deze sterke verhaallijn! 

Ik weet wie je bent is elke zondagavond om 21:10 uur te zien op NPO 3.

Trippers

In Trippers gaan verschillende presentatoren de wereld rond om de meest aangrijpende, verbogen en bijzondere verhalen vast te leggen. Elke week is er een nieuw onderwerp waar informatie op een interessante manier wordt vertelt en laten zien. Van zigeunervolken tot drugsgemeenschappen, elk detail in dat wereldje zie je. De manier waarop deze documentaires gemaakt worden door BNN is van extreem hoog niveau, en zeker het kijken waard.

Aflevering 1 vond ik zelf enorm aangrijpend. Geraldine ging naar Brazilië om drugsbendes op te zoeken. Hier komt ze terecht in een oorlog tussen drugsbendes en de politie. Ze praat met bendeleden, bewoners, slachtoffers en de politie om erachter te komen hoe zij hun leven lijden in deze gevaarlijke wereld.

Het deel wat mij enorm raakte was een jongetje van 14 jaar oud, lid van een drugsbende. Dit jongetje loopt met geweren, verlangt naar het doden van de vijanden, heeft een ijzige blik in zijn ogen en wilt dit de rest van zijn leven doen. Zijn moeder is in grote angst en zit met haar handen in het haar, haar zoon is volledig gehersenspoeld door de bende en ze kan er niets tegen doen. Elke seconde van de dag vreest ze voor de dood van haar zoon. En helaas zie je vele van zijn leeftijdsgenoten hetzelfde doen. Een bizar kijkje in een totaal andere manier van leven vergeleken wij in Nederland. 

Trippers is elke maandag om 21:20 uur te zien op NPO 3.

Greyzone

In Scandinavië dreigt een groot aanslag gevaar zodra er extreme explosieven worden gevonden in de transportwereld. De Deense en Zweedse veiligheidsdiensten bundelen hun krachten om deze grote ramp te voorkomen. Door de hoge tijdsdruk en dreiging lopen de emoties hoog op. 

Greyzone is vergelijkbaar met de Nederlandse Flikken Maastricht, maar dan net een tikje beter. Na aflevering 1 merk je al dat er sterke verhaallijn door elkaar heen lopen waarvan ik verwacht dat die binnen enkele afleveringen prachtig zullen samenvallen. De spanning in de serie is erg goed en tot nu toe vrij onvoorspelbaar, alle ingrediënten voor een goede serie dus. 

Greyzone is elke maandagavond om 22:55 uur te zien op NPO 2.