Ik ben dol op Aziatisch eten. Of het nou Japans is, Indiaas of Thais. Lekkere curry’s, rijstgerechten met groente en kip en natuurlijk mijn favoriet: sushi!

Dit recept voor Vietnamese pho kwam ik tegen op internet en hier kun je heel makkelijk je eigen draai aan geven door te experimenteren met verschillende ingrediënten.

Pho is een Vietnamese soep op basis van bouillon, noedels en vlees. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt maar het kan ook heel goed met kip of vis. In de soep worden verschillende groentes en kruiden gebruikt. De meest voorkomende zijn koriander, pepertjes, gember en limoen. Je kunt de soep decoreren met verschillende toppings zoals lente uitjes, koriander, pinda’s of taugé Pho is een verwarmende soep die heerlijk is om te eten op koude dagen. Maar ook als je ziek bent is pho een fijne soep.

Wat heb je nodig

De hoeveelheden zijn voor ongeveer twee personen maar ik kan dit ook makkelijk alleen op als ik echt trek heb ?

  • 1 liter runderbouillon (van tablet)
  • 5 cm verse gember
  • 1/2 rode peper
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • vissaus
  • 100 gr mihoen (Conimex, zak van 250 gr)
  • 400 gr oosterse wokgroente (zak, koelvers)
  • 1 stuk ossenhaas
  • jumbo garnalen (bakje)
  • 1 limoen
  • 15 gr koriander (bakje)

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Rol de halve peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

Voeg de gember, rode peper, kruidnagels en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 minuten trekken. Verwijder vervolgens de kruidnagels en het kaneelstokje.

Kook de mihoen in 3 minuten gaar in de soep. Voeg na 1 minuut de wokgroente toe. Snijd ondertussen de ossenhaas in dunne plakjes en voeg deze samen met de garnalen als laatste toe. Deze garen in de soep. Snijd de limoen in plakjes en snijd de koriander grof.

Breng de soep op smaak met 2 eetlepels vissaus en wat druppels limoensap. Schep in kommen en garneer met een plakje limoen en bestrooi met de koriander.

Voor een vegetarische variant kun je de runderbouillon vervangen door groentebouillon en de ossenhaas en garnalen weglaten of vervangen door extra groente.

Eet smakelijk!