Oh wat is het leven mooi als de zon schijnt. Ik kijk altijd uit naar de zomer. In mijn hoofd is het zo dat ik in de zomer minder pijn heb. Maar helaas moet ik de letterlijk pijnlijke waarheid onder ogen zien dat dat niet zo is. Al weken is het weer in Nederland zomers te noemen. En ik heb pijn. Waarom is mijn lichaam zo in opstand.

Als ik eerlijk ben moet ik de oorzaak behoorlijk bij mijzelf zoeken. Ik maak mezelf gek. Ik maak van kleine bergjes zand bergen zo hoog als de alp d’Huez. Vakantiestress noemen ze het. Maar bij de meeste mensen is dat een paar dagen van te voren. Bij mij begint het al eind mei. En waarom? Het is niet dat ik naar het einde van de wereld ga. We gaan tenslotte naar de Costa Brava en daar kan je alles kopen wat je hier ook hebt. Dus als je wat vergeet is er geen man overboord. Oh wat is het leven mooi aan de Costa Brava.

Controlefreak

Maar ik ben zo’n vreselijke controlefreak. Ik begin eind mei al te bedenken wat er allemaal mis kan gaan. Lijstjes worden opgeschreven. Wat moet ik allemaal nog kopen/regelen/opzoeken. Waar is ook alweer de tolbadge? En waarom hebben we de reisdocumenten begin juli nog niet ontvangen. Ik gee toe ik word er zelf wel eens moe van.

Ik hou van op vakantie zijn, heerlijk vind ik dat. Met mijn voeten in de zee en een boek in mijn hand. Genieten! Maar dat op vakantie gaan. Het is een irritatiepunt dat steeds erger wordt. Ik ben zelfs op een punt dat ik denk is het me wel waard allemaal. Zou het niet fijn zijn als iemand anders het stiekem zou regelen. Dat die gewoon aan alle vraagouders door zou geven ze is er niet in deze weken. In het diepste geheim de auto inpakt en mij ’s morgens uit bed trekt om te vertrekken.

Geduld

Maar dan moet je wel geduld hebben en vertrouwen dat het goed gaat. Want ik ken mezelf een beetje. En als er iets ontbreekt bij mij dan is het dat. Voordat iemand ook maar iets kan regelen heb ik het al gedaan. Ik vind het ook leuk om dingen te regelen. Zolang het nog november/december is zie ik de vakantie ook als een ontspannen evenement. Alleen vanaf mei veranderd dat. Dan word het dus die berg die ik over moet.

Als er nog iemand de tip heeft hoe ik ontspannen op reis kan gaan dan hoor ik het graag. En als het werkt zullen mijn reisgenoten een standbeeld voor je plaatsen op een plaats naar keuze. Want ik zou in de toekomst zo graag zeggen: Wat is het leven mooi op weg naar vakantie! Fijne zomervakantie allemaal.