Ik was geïnspireerd door mijn mentor Ilan Ferdman afgelopen week, die een mooie video online zette en ons vertelde wat zijn voornemen was voor het nieuwe jaar, want het is alweer bijna het einde van 2018.

Een nieuw jaar lacht ons tegemoet.

Velen zullen hun lijst met goede voornemens al klaar hebben liggen. Mocht dat nog niet het geval zijn dan denken ze er wel over en bespreken het met vrienden en familie. Maar, houden we ons eigenlijk wel aan deze lijst? Zetten we door? Houden we vol tot december volgend jaar, of komen we niet veel verder dan 15 januari met onze nieuwe plannen? Vallen we daarna terug in oude gewoontes?

Stoppen met..

Velen van ons nemen zich voor om te stoppen met roken of niet meer zo veel te drinken. Beter te gaan eten, nooit meer nagels te bijten of meer te gaan sporten. En we willen dunnere dijen, sterkere armen, en een platte buik. Dan is er ook de wenslijst voor het nieuwe jaar. Een promotie op het werk, een betere baan, meer vrije tijd en een leuke partner staan daar vaak op.

Dus nu heb ik een vraag voor je: Als het lijkt dat deze doelen en wensen niet in de verste verte te zien zijn op, laten we zeggen, 1 maart: Wat denk je dat er dan gebeurd? Denk je dat je erover in zal zitten? Dat het stress geeft? Of dat je je zelf als een mislukkeling zal beschouwen? Na dat ene wijntje teveel op zaterdag avond voel je je zondag ochtend een slecht mens. Je had jezelf zó beloofd te stoppen. Om over die vier sigaretten maar te zwijgen. Oké, Je gaat je nu inzetten om volgend weekend echt braaf te zijn!

Denk je dat dat lukt? Vooral als je de hele avond denkt: IK MAG NIET! Waarschijnlijk levert het je extra spanning op. Zowel mentaal als fysiek. Wat doet dat met jouw lijf en geest? Niet veel goed schat ik zo in.

Stress!

Daar komt nog eens bij dat Het Leven je meer dingen zal sturen waar je je gestrest of onrustig over voelt. Want deze regel: Stress trekt Stress aan zal gaan werken.

Aan de andere kant klopt het tegendeel ook! Gelukkig maar! We zijn het waarschijnlijk allemaal eens als ik zeg dat wanneer we passie, vrijheid, liefde en voldoening voelen, we meer situaties en ervaringen aantrekken waar we dit nóg meer voelen. En als vanzelf komen dan de juiste mensen op ons pad.

Heb je dat wel eens ervaren? Dat de juiste leraren, de juiste boeken, de juiste mentoren, de juiste mogelijkheden en kansen zomaar naar je toe kwamen op momenten dat je je goed voelde?

Want Positiviteit trekt Positiviteit aan!

Dus ik denk dat de voornemens voor het nieuwe jaar niet zo zeer hoeven te gaan over bepaalde fysieke doelen of zaken die je uiterlijk meer status of een naam geven. De vraag die je je kan stellen voordat het 1 januari is, is de volgende:

Hoe wil ik mij voelen in 2019?

Wil ik me gelukkig voelen?
Vervuld?
Vredig?
Passioneel?
Enthousiast?
Gemotiveerd?
Geïnspireerd?
Wil ik liefde voelen?


Dit alles is mogelijk want jijzelf kan kiezen om actie te ondernemen deze gevoelens te ervaren. Dus nog een keer, stel jezelf deze vraag:

Hoe wil ik me voelen in het nieuwe jaar?

En denk daar elke dag aan. Je zult vanzelf merken dat je geholpen wordt om op dit pad te blijven. Uiteindelijk zijn we hier op aarde om iets moois van ons leven te maken. Welke dag is beter dan 1 januari om daar aan te beginnen?

Mocht je het ook leuk vinden om mijn Engelse blogs te lezen, bezoek dan mijn website: www.the-journey-is-yours.com.