Nu het zonnetje zich al van zijn beste kant heeft laten zien, begin ik ontzettende last te krijgen van zomerkriebels. Ik kan mezelf uren vermaken op sites als booking.com en ik heb in gedachten mijn volgende vakantie al 10 keer geboekt. Helaas moeten we nog even wachten en kunnen we pas in oktober onze koffers pakken. Een groot voordeel is dat we daardoor nog wel alle tijd hebben om een leuke bestemming te zoeken. Onze favorieten? Dat lees je in deze blog.

Mijn droom is, om samen met mijn vriend, heel de wereld te zien. Het lijkt me heerlijk om nieuwe culturen te leren kennen, natuurgebieden te ontdekken en lokale gerechten te proberen. Of het nu in Mexico, Italië of in Thailand is. Over de vakantie van volgend jaar zijn we het al eens, dan staat er namelijk een rondreis door Mexico en Peru op de planning. Nu de vakantie van dit jaar nog, haha. Onze enige voorwaarden zijn eigenlijk dat het er lekker warm moet zijn en het niet al te veel geld gaat kosten. Onderstaand onze favorieten tot nu toe:

Kaapverdië

Niet echt in de buurt, maar wel lekker warm en ook nog best goedkoop. Zeker voor een week all-inclusive genieten. Kaapverdië is een land, bestaande uit 16 eilanden (waarvan 9 bewoond), voor de westkust van Afrika. Wat ons ontzettend aantrekt aan dit vakantieland is dat de temperatuur tussen de 26 en 30 graden schommelt. Ideaal voor mijn gewrichten en ook mijn vriend is gek op warmte. Wat ook heel tof is, is dat je doordat Kaapverdië uit meerdere eilanden bestaat een hele diverse vakantie hebt. Het ene eiland is ideaal om lekker te wandelen, terwijl een ander eiland juist heel leuk is voor een culturele vakantie.

Gemiddelde temperatuur in oktober: 28 graden

Vliegtijd: 5/ 6 uur

kaapverdie

Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland en zo ongeveer het populairste eiland in Griekenland. In Rhodos komt eigenlijk iedereen aan zijn of haar trekken. Je kunt er namelijk prachtige natuur vinden, maar ook leuke steden, schattige dorpjes en uitgerekte stranden.

Gemiddelde temperatuur in oktober: 24/ 25 graden

Vliegtijd: 3 uur en 40 minuten

rhodos

Fuerteventura

Ik zou deze bestemming eigenlijk alleen al voor de naam willen boeken. Die bekt namelijk zo ontzettend lekker, haha. Fuerteventura is een van de eilanden van de Canarische eilanden en wordt door zijn parelwitte strand ook wel de Europese Caribbean genoemd. Dat klinkt natuurlijk ontzettend goed! Daarnaast heeft het eiland ook nog eens de meeste zonuren van Europa en is het eigenlijk nooit kouder dan 20 graden. Klinkt als het perfecte eiland!

Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden

Vliegtijd: 4 uur 35 minuten

fuerteventura

Gran Canaria

Gran Canaria is het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Doordat dit Spaanse eiland bijna voor de kust van Marokko ligt, kun je er eigenlijk altijd van een heerlijk zonnetje genieten. Dit is dan ook gelijk een van de redenen waarom dit eiland zo ontzettend populair is. Wat ons aan het eiland aantrekt heeft niet alleen te maken met het hoge aantal zonuren, maar ook door de natuur en de schattige badplaatsen.

Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden

Vliegtijd: 4 uur 10 minuten

Tenerife (Playa de las Americas, Los Christianos en Costa Adeje)

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft als bijnaam ‘Eiland van eeuwige lente’. Dat klinkt veelbelovend! We hebben van meerdere mensen gehoord dat het klimaat op Tenerife heel erg kan verschillen. Voor ons is het dus heel belangrijk dat we een hotel boeken aan de goede kant van het eiland, haha. Volgens horen zeggen kun je vooral bij Playa de las Americas, Los Christianos en Costa Adeje van het zonnetje genieten.

Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden

Vliegtijd: 4,5 uur

Lanzarote

Ook Lanzarote staat hoog op ons lijstje. Mijn ouders zijn hier een keer geweest en waren zo enthousiast dat we hier zeker een keer naar toe willen. Tel daar het mooie weer en de prachtige natuur bij op en je hebt een perfecte reisbestemming. Doordat Lanzarote relatief dichtbij Marokko ligt, telt het eiland ontzettend veel zonuren en zal het zelden kouder dan 20 graden worden.

Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden

Vliegtijd: 4 uur en 25 minuten

Zomerkriebels: waarom pas in oktober?

Nu de zon schijnt en de zomerse muziek al niet meer van de radio weg te denken is, wordt mijn drang naar een leuke vakantie alleen maar groter. Toch hebben wij er bewust voor gekozen om pas in oktober te gaan. We hebben namelijk geen (schoolgaande) kinderen en kunnen daardoor veel makkelijker vrij nemen dan sommige collega’s. Een groot voordeel hiervan is dat we ook niet meer de hoofdprijs betalen en de accommodaties niet vol met gezinnen zitten. Niks mis mee natuurlijk, maar voor je rust niet altijd even fijn.