Na een meer dan geslaagde appeldag, nu alweer enkele jaren geleden, vond ik het tijd om dit nog eens dunnetjes over te doen. De afgevallen 1,6 kilo zit er weer in kwadraat aan en het is flink nodig om weer met een dieet te starten. Nadat ik een groot deel van mijn vrouwelijke collega’s zo ver had gekregen, was het op maandag tijd voor ons appeldieet. Leuk begin van de werkweek! Wil jij weten hoe het verliep? En hoe hangry al deze vrouwen aan het eind van de dag waren? Lees dan vooral verder!

Appeldieet: de eerste uren

Al bij de eerste hap van mijn appel, vroeg ik mij af waar ik aan begonnen was. Mijn appeldag stond na zo’n drie jaar niet meer zo helder op mijn netvlies, maar al bij de eerste hap kwamen de herinneringen naar boven. Dit gaat een moeilijke dag worden! Een groot voordeel van mijn vorige poging was dat ik bijna heel de dag alleen thuis was. Nu zit ik op een groot kantoor, wordt er van me geacht dat ik productief ben én heb ik een aantal collega’s die met me meedoen. Help!

De eerste appel om half 7 ging me enigszins goed af. Ik baalde vooral heel erg dat ik mijn geliefde cappuccino moest laten staan en in plaats daarvan een glas water voor me had. De tweede appel had ik eigenlijk al anderhalf uur later moeten nemen. Dit is mij niet gelukt en ik nam pas om 10 uur de volgende. Snufje kaneel erover en het lijkt met heeeeeel veel fantasie op de appels uit een appeltaart. Om half 1 was het tijd om te lunchen. Normaal kijken we hier ontzettend naar uit, nu zaten we allemaal met lange tanden een appel te eten. Een van mijn collega’s heeft het zelfs voor elkaar gekregen om 50 minuten over een appel te doen. Wat een toewijding!

Appeldieet: laatste loodjes

Het eerste uur na de lunch was prima vol te houden. Ik had nieuwe energie, moest zo’n vijf keer naar de wc en was geconcentreerd aan het werk. Om 14.00 ging het mis. We hadden afgesproken dat we om 14 30 een cracker mochten en op een gegeven moment konden we aan niks anders meer denken. Dit voelde dan ook als het lekkerste wat we ooit gegeten hadden! Na deze cracker at ik nog een appel en was het om 16.00 tijd voor nog een cracker en de laatste appel van de dag! Wat was ik blij toen ik daar de laatste hap van nam. Waar ik vorige keer nog aardig enthousiast over het appeldieet was, ben ik daar nu flink van terug gekomen. Ik vond het ontzettend zwaar en hoef de komende tijd echt geen groene appels meer. Ik geloof dat mijn collega’s er precies zo over denken!

Wat vonden mijn collega’s ervan?

Natuurlijk was ik dit keer niet alleen, ook mijn collega’s hebben zich moedig door het appeldieet heen geslagen. Een groot voordeel in vergelijking met vorige keer is dat we nu met zijn alle in hetzelfde schuitje zaten. Je kunt elkaar niet alleen steunen of corrigeren, maar ook heel hard uitlachen. Zo was de ene collega na twee appels al bloedchagrijnig en ademde de ander wolkjes kaneel uit.

Een kleine greep uit de reacties: ​
Collega 1 om 10:18: Mijn appels smaken naar aarde
Collega 1 om 12:00: Ik was net aan het dagdromen over mn pizza van gisteravond
Collega 2 om 11:21: Ik ben nu al een verzuurd wijf
Gesprek van collega 2 en 3 om 11:49:
2: ik heb wel echt extreme zin in alles behalve een appel
3: jaaaaa ik ook 🙁
3: in die choco repen die nog in mijn la liggen…

Gelukkig mogen de resultaten er wel wezen! Van de 6 strijders is namelijk bijna iedereen afgevallen!

Appeldieet: tips!

Nu ik al enige ervaring met het appeldieet heb, heb ik natuurlijk nog een aantal tips voor als je dit dieet ook wil proberen! Hierbij een korte opsomming:

  • Drink er een glas water bij! De zuren in een appel zijn ontzettend slecht voor je tanden en water zorgt ervoor dat dit enigszins wordt weggespoeld
  • Snij de appel in partjes of stukjes. Dit maakt het wat makkelijker om te eten
  • De zure smaak zat? Strooi dan een beetje kaneel over je appel. Dit was bij ons echt een lifesaver!
  • Zorg dat je ‘s avonds een lichte maaltijd eet. Hierdoor voel je je de volgende dag een stuk beter.

Wil jij meer weten over de voor en na -delen van het appeldieet? Lees dan hier meer.