Na mijn eerste, niet zo succesvolle, WeightWatchers poging heb ik besloten de draad weer drastisch op te pakken. Mijn eerste poging mislukte omdat ik best tevreden was met mezelf en al mijn vetjes. Het doel ontbrak een beetje, dus mijn dieetpoging was gedoemd te mislukken. Inmiddels heb ik een doel om naar toe te werken en is het tijd voor poging 2. Te beginnen met een appeldag.

Toen mijn collega mij over de appeldag vertelde dacht ik: ‘ohhhh makkie, doe ik wel even’! Ik ben namelijk gek op appels. Vooral op de mooie rode (en hele zoete) Pink Lady’s. Laat dat voor mijn pech nou net niet de bedoeling zijn. De appels die je tijdens een appeldag moet eten zijn namelijk felgroen en super zuur.

Hoe gaat een appeldag in zijn werk?

Heb je het weekend te diep in het glaasje gekeken? Of ben je nog aan het uitbuiken van die enorme pizza of kapsalon met extra kaas? Dan is zo’n ‘lekkere’, groene appel je beste vriend. Het zuur in de appels zorgt er namelijk voor dat je afvalstoffen afscheidt en werkt als het ware als een mini detox. Klinkt als een mooie eerste dag van mijn hernieuwde dieet!

Het is de bedoeling dat je vanaf je wakker wordt, tot een uur of 15:00/ 16:00 uitsluitend appels eet. Ontbijt? Een appel. Tussendoortje? Een appel en ook als lunch krijg je een heerlijke appel. Lekker gevarieerd! Hier blijft het niet bij. Tussen het wakker worden én je cracker met mager beleg (denk aan rookvlees of kipfilet) moeten 5-7 appels zitten. Mijn eerste idee was: ‘Oh dan blijf ik lekker tot 12:00u in bed’, maar dat werkt dus niet haha. Als je de appels allemaal naar binnen hebt gewerkt, mag je een of twee crackers met mager beleg. Hier mag je bouillon zonder suiker bij drinken. Zo krijg je in ieder geval je zout binnen.

Gelukkig bestaat het avondeten niet uitsluitend uit appels, maar mag je best normaal eten. Zolang je maar zorgt dat het een lichte maaltijd is. Denk aan: roerbakgroente met kip en volkoren rijst of een salade. Ik heb gekozen voor een lichte salade met gerookte kip, komkommer, tomaat en avocado. Lekker, gezond en in vergelijking met de appels het lekkerste wat ik ooit heb gegeten haha.

Appeldag: faal of geslaagd?

Zaterdagochtend was het zo ver.. Mijn eerste appeldag! Ik heb bewust voor deze dag gekozen omdat mijn vriend tot 22:45 moet werken. Zo raak ik niet in de verleiding als hij iets lekkers eet en daarbij kan hij ’s avonds gewoon eten wat hij wil! Mijn ontbijt bestaat normaal uit magere yoghurt met noten, zaden en een flinke bak koffie. Ik sprong om 07:00 mijn bed uit en had gelijk behoefte aan koffie. Dit heeft mij meer moeite gekost dan het eten zelf. Ik weet uit ervaring dat ik echt een halfuur over een groene appel doe, dus ik heb hem voor de verandering in partjes gesneden. Ging er een stuk makkelijker in! Dat was nummer 1, nog 5 te gaan.

Ik had vooraf het idee dat ik er als ontbijt wel 10 op kon, toch zat ik na die ene appel al goed vol. In plaats van koffie heb ik er een groot glas water bij gedronken. Het is namelijk de bedoeling dat je ongeveer 2,5 liter water of groene thee (zonder suikers) drinkt. Om half 9mocht ik appel nummer 2. Totaal geen trek in, maar het is voor een goed doel. Dit keer ging het met wat meer pijn en moeite in, maar goed het is gelukt! Ook de appels daarna hebben heel wat moeite gekost en ook het drinken van zoveel water vond ik lastig. Ik vergeet namelijk vaak te drinken en nu moest ik mezelf echt dwingen. Daarnaast ben ik minstens 23423 keer naar de wc gegaan en is het Amsterdamse riool half overstroomd. Als dat geen flink verschil in kilo’s wordt weet ik het ook niet meer.

Om 16:00 mocht ik dan eindelijk mijn lang verwachte cracker. Wat kan dat lekker zijn zeg! Ik heb voor een cracker met rookvlees gekozen en had daarnaast een flinke beker met kippenbouillon. Ook mijn avond eten was een feestje. Ik ben normaal gesproken al fan van salades, maar nu viel het extra goed. ’S avonds heb ik nog wat extra groente gegeten omdat ik bang was dat ik de voorraad kast zou plunderen. Gelukkig heb ik me in weten te houden en ging ik niet lang daarna naar bed. Appeldag 1 is een feit!

Weeg moment

De volgende ochtend was het tijd om mezelf te wegen. Dit had ik aan het begin van mijn appeldag ook gedaan en ik was erg benieuwd naar het verschil. Voor mijn gevoel had ik namelijk minstens de helft van mijn gewicht er uit geplast. Hopelijk is de weegschaal net zo lief voor me. Om echt een duidelijk beeld te krijgen stond ik er poedeltje naakt op. Niet dat ondergoed nou zo veel weegt, maar ik ken mezelf en in mijn gedachten zou mijn ondergoed dan zo’n drie kilo wegen. Maar goed, we dwalen af! Terug naar de weegschaal.. Ik ben in totaal 1,6 kilo afgevallen. Ik vind dit best een prestatie, want normaal val ik dat misschien net in een week af. Zeer tevreden dus!

Wat vond ik ervan?

Ik vond het zwaar en heb op de bank al schuimbekkend- en kwijlend alle burgers van Mc Donalds opgezocht en ik ben ook op de hoogte van alle bezorg restaurants in de buurt. Thank you Thuisbezorgd! Toch heb ik het goed volgehouden en heb ik eigenlijk totaal geen honger gehad. Hoewel ik best wat ben afgevallen, zou ik dit niet elke week doen. Dit is in mijn ogen niet echt goed voor je lichaam en ik vind de appels gewoonweg niet lekker genoeg haha. Als ik dan moet kiezen tussen snel afvallen met appels of wat langzamer met lekker eten is mijn keuze snel gemaakt! Snel maar weer aan de slag met WeightWatchers dus!

Heb jij weleens een appeldag gehouden? En wat vond je ervan?