Huishoudelijke klusjes zijn bij mij nooit favoriet geweest. Dit begon vroeger al bij het opruimen van mijn kamer en nu ik op mijzelf woon staat het schoonmaken van mijn huis ook niet op nummer 1. Dit komt niet omdat ik nou zo’n sloddervos ben (oké, soms ook wel), maar vooral omdat schoonmaken qua energie heel veel kost en pijn doet. Vooral het bed opmaken en de badkamer schrobben bungelen ergens onderaan. Ik moet hier een paar uur van bijkomen en laat dit dan ook graag aan mijn vriend over. De dekbedovertrekken van Ritzz zijn speciaal gemaakt om je te ontlasten bij het opmaken van je bed. Hoe fijn is het dan dat ik een dekbedovertrek van Ritzz uit mocht proberen. In deze blog lees je wat ik ervan vond.

RITZZ dekbedovertrek

Als je iets opgestuurd krijgt, is het altijd maar afwachten hoe het er uit ziet. Wat dat betreft kon Ritzz mij geen beter dekbedovertrek opsturen. Mooie kleuren en lekker vrouwelijk! Een verademing in een door mijn vriend ingericht huis, haha. Het dekbedovertrek heeft toch ook een stoere twist, wat het ook voor hem ook heel leuk maakt. Helaas was mijn geluk maar van korte duur, omdat zowel mijn vriend als ik geveld werden door een flinke griep. We vonden het zonde om ziek onder zo’n mooi dekbedovertrek te liggen, dus het testen moest nog even wachten.

Wat ik heel fijn vind aan deze dekbedovertrekken is dat het speciaal gemaakt is om chronisch zieken wat te ontlasten. Er zit een rits aan de zijkant en onderkant van het dekbedovertrek, wat het makkelijk maakt om het dekbed er in te schuiven. Normaal hield ik de twee punten altijd vast en bleef ik net zo lang schudden tot alles op zijn plek zat. Dit is al belastend voor mensen die nergens last van hebben, laat staan voor iemand met het Ehlers-Danlossyndroom en Fibromyalgie.

Bed opmaken

Na een paar weken was het eindelijk tijd om het dekbedovertrek uit te proberen. Ik heb hiermee gewacht tot ook mijn vriend een dag vrij had. Zo kon hij mij indien nodig helpen. Ons dekbed is namelijk niet te tillen en hoognodig aan vervanging toe, hij heeft me dus een beetje geholpen om het dekbed te verplaatsen. Gelukkig heeft de kerstman ons al toegezegd dat er een nieuw dekbed aan zit te komen. Het bed opmaken zelf was echt een verademing. Het enige wat ik hoefde te doen is een rits dichtritsen en klaar is kees. Ik hoef geen capriolen uit te halen en bespaar mezelf daarmee pijnlijke schouders en gewrichten.

Wat mij opviel is dat ik na het opmaken van mijn bed nog genoeg energie had om andere dingen te doen. Normaal moet ik daarna noodgedwongen gaan liggen, en nu kon ik zelfs nog naar de supermarkt. En dat na een dag werken! Natuurlijk heb ik het dekbedovertrek wel even uitvoerig getest! Op onderstaande foto kun je goed zien wat ik ervan vond.

Het dekbedovertrek is van 100% katoen, waardoor het fijn is om er onder te liggen en zweten beperkt wordt. Hou je meer van flanel? Dan ben je bij Ritzz ook aan het juiste adres. De kwaliteit en het gemak zijn voor mij niet de enige voordelen. Normaal zijn veel producten of praktisch of mooi. Dit product is het allebei. Daarnaast is er ook aan het slaapcomfort gedacht. De ritsen zijn namelijk zodanig weggewerkt, dat je hier ook als je een onrustige slaper bent (guilty!) geen last van hebt. Ik ben fan!

Wat vond ik ervan?

Ik heb het al een beetje laten doorschemeren in mijn review, maar ik ben ontzettend fan van de dekbedovertrekken van Ritzz. Het is voor mij een verademing om mijn vriend iets uit handen te nemen qua huishouden. Door mijn EDS komt namelijk heel veel op zijn schouders terecht. Het bed opmaken kan ik nu voortaan zelf en ik verwacht dan ook nog veel overtrekken bij Ritzz te bestellen. Gelukkig hebben ze meer dan genoeg keus en heb ik al heel wat leuke dekbedovertrekken gezien!

Wil jij meer weten over de dekbedovertrekken? Of kijken of er iets voor jou bij zit? Kijk dan op www.ritzz.nl.

 

dekbedovertrek