Naar de spa of sauna gaan is voor mij ultiem ontspannen. Genieten van de warmte, de heerlijke geuren en het eens goed verzorgen van mijn lichaam met scrubs en olie. Helaas kan de spa best prijzig zijn en lukt het mij niet om elke maand te gaan. Daarom was ik erg blij toen ik zag dat ik een pakketje van rituals heb gewonnen bij de Postcode loterij, met de toepasselijke naam: hammam secret. Hier lees je wat ik ervan vond.

De geuren van deze hammam lijn zijn geïnspireerd op traditionele reinigingsrituelen en verrijkt met geuren als Rozemarijn en Eucalyptus. Het pakket wat ik heb gewonnen bestaat uit de Hammam: Olive Secret shower paste, Hammam Body Mud (dit is een scrub) en een bodylotion. Ik had een druk weekend en mijn vriend moest onverwacht werken, een mooi moment dus om even wat me-time in te lassen. De kleuren van de verpakkingen zijn prachtig en het geeft een Oosters tintje aan de producten.

Rituals Hammam Body Mud Purifying Body Scrub

Mijn me-time momentje begon met de Hamam body mud. De scrub zit in een mooie tube en heeft een grijsachtige kleur. Wat mij gelijk aan deze scrub opviel is de geur. Na het inmasseren rook heel de badkamer naar eucalyptus en stond mijn neus lekker open! Een heerlijk gevoel na al twee weken goed verkouden te zijn. De scrub zelf heeft een goede korrel en smeert lekker uit. Zo kun je heel je lichaam insmeren zonder een halve tube te moeten gebruiken. Mijn huid voelt na het scrubben zacht aan en door de eucalyptus voel ik een lichte tinteling. Dit geeft een lekker fris en schoon gevoel.

img_6904

Rituals Hammam Olive Secret Ultra Hydrating Shower Paste

Wat. Een. Lucht. Ik weet niet zo goed wat ik niet lekker vind aan deze geur, maar dat ik het niet lekker vind staat vast. Dit is uiteraard smaak gebonden, dus mijn advies is om het gewoon uit te proberen. De pasta is zoals de naam al doet vermoeden wat dikker van structuur en is daarom iets moeilijker uit te smeren dan een standaard douche gel. Tijdens het douchen voelt het als een extra laagje op je huid en het kost best wat tijd om het af te spoelen. Alhoewel ik de geur niet lekker vind, is het resultaat wel heel fijn. Mijn huid voelt zacht en schoon aan. Ik heb als aanvulling op de Olive Secret de showerfoam van de TAO (Tai Chi) lijn gebruikt. Het schuim ruikt naar witte lotus en groene thee. Een goede combinatie! Zo heb ik toch nog het fijne geurtje waar Rituals bekend om staat!

img_6899

Rituals Spark of Hammam Hydrating Body Lotion

Ook de bodylotion komt in een fijne verpakking. Een mooie kleur blauw en lekker vrolijk. De bodylotion zelf zorgt er ook voor dat ik vrolijk word. Hij smeert lekker uit en trekt heel snel in. Ik hoef niet zo lang te wachten voor ik kleding aankan en dat vind ik persoonlijk heel fijn. Mijn huid voelt zacht aan en er zijn geen droge plekken te herkennen. Erg fijn voor in de winter!

img_6907

Ik ben ontzettend blij dat ik dit pakketje gewonnen heb (dit bericht is dus niet gesponsord). Eerlijk is eerlijk! Ik blijf toch een Nederlander (voor een deel dan) dus gratis spullen zijn altijd leuk. De producten zijn fijn, maar ik zou ze zelf niet zo snel kopen. Simpelweg omdat ik ook producten van Rituals ken die ik lekkerder vind ruiken, bijvoorbeeld de TAO lijn. Geur speelt voor mij altijd een hele grote rol in het uitzoeken van doucheproducten en ik ben niet over alle geuren van deze lijn te spreken.