Mijn vorige reisje is al weer eventjes geleden, in Oktober om precies te zijn. Dat is voor mij persoonlijk alweer veel te lang geleden. Het liefst ga ik namelijk elke maand een nieuw land of nieuwe stad verkennen. Reizen zit gewoon in mij. Als ik geen reisje op de planning heb, gaat het alweer kriebelen om iets nieuws uit te zoeken en te boeken. Niet iedereen zal dit gevoel herkennen maar ik denk dat veel mensen het wel met mij eens zijn. 

Impulsieve actie

Na mijn reisje naar Rusland half oktober zat ik gelijk bij terugkomst alweer helemaal in het normale ritme van ”werken, eten, slapen”. Je bent zo snel weer terug in je oude ritme en zo snel vergeten dat je weg geweest bent. Het is ook weer wat kouder en grijzer in Nederland en dus ging het bij mij echt weer kriebelen om weg te gaan. Op social media en tv zie je de mooiste aanbiedingen van verre reizen naar de zon voorbij komen en ik kan het gewoon niet laten om er verder naar te kijken. Ik moest en zou gewoon weg gaan. Ik zat wat op social media en zag daar een verrassingsreisje voorbij komen. Eerst twijfelde ik wel of dat wat zou zijn want tja waar kom je dan terecht, je weet het allemaal gewoon niet.
Ik ben wat meer informatie op gaan zoeken hierover en het leek me toch wel leuk om een keer te doen en niet van te voren te weten waar je heen gaat. Normaal ben ik hier echt niet zo van en wil ik zelf uitzoeken waar ik dan heen ga. Maar deze trip is 3 dagen binnen Europa met vlucht en hotel. Dus we wagen het erop! Lekker impulsief!
Ik heb de verrassing stedentrip geboekt en vervolgens kwam de vraag met wie ga je dan eigenlijk? Die vraag was voor mij al heel snel en makkelijk opgelost, ik ga met mijn broertje! We maken er een broer en zussen trip van. Alleen zijn we super benieuwd waar we terecht gaan komen. We hadden elkaar al voorbereid op het ergste en niet te hopen op hele gave steden. Een week na boeking kregen we te horen waar de stedentrip heen zal gaan en krijgen we alle vluchtinformatie. Heel spannend!!!!!

Voorpret

De vakantie voorpret kan voor mij al beginnen op het moment dat ik geboekt heb! We hebben er al veel zin in al weten we nog steeds niet waar we heen zullen gaan haha. We gaan maar voor 3 dagen maar toch is het een heerlijk vooruitzicht om eventjes weg te zijn uit het normale ritme. Ik hoop zo dat we naar een stad gaan waar ik nog nooit geweest ben!
Een week na boeking, vandaag krijgen we eindelijk te horen waar we heen gaan. Het mailtje liet lekker op zich wachten en dat is voor mij erg lastig want ik ben echt te nieuwsgierig soms! Yes eindelijk is de mail binnen, snel kijken waar we heen gaan. Zo gaaf! We gaan gewoon naar Milaan!!! Hier zijn we allebei nog nooit geweest en het schijnt een super gave stad te zijn!
Nu kan de voorpret echt beginnen, ik koop altijd de reisgidsen van Capitool, dus ook nu heb ik er een van Milaan gekocht. We zijn alvast aan het uitzoeken wat we graag willen zien en waar we moeten zijn voor de leukste restaurantjes en barretjes in de stad. Dus als iemand nog suggesties heeft dan horen wij ze heel graag!
Het enige nadeel wat hieraan kleeft is dat we vliegen vanaf Brussel. Maar dit draaien we gewoon weer om in een voordeel en plakken er dus gewoon nog een dagje extra aan in Brussel, ook hier zijn we allebei nog niet geweest dus dat is mooi. We boeken een hotelletje in Brussel en kunnen vanuit daar door naar Milaan. Ik zeg top!

Vakantiestress

Oke nu is het moment bijna daar dat we weg gaan. En bij mij komt er dan toch een beetje de stress in he! Ik wil zoveel kleding en schoenen mee, eigenlijk voor elke gelegenheid wel iets maar we mogen alleen handbagage. Ohoh probleem! Nu moet ik toch gaan kiezen wat wel en wat niet mee te nemen. Zorgen dat ik alles opgeladen heb, me paspoort mee heb enz. Ik heb altijd het idee dat ik iets vergeet maar ik doe alles ook altijd op het laatste moment, handig!! haha.

Tijd om te vertrekken, na mijn reis horen jullie mijn verhalen uit Milaan! Arrivederci!

 

logo amanda travel lichter