Vandaag is eindelijk de dag dat wij opstaan met een temperatuur van gemiddeld 30 graden… Klinkt goed, hè? Helaas hebben jullie het minder goed in Nederland, hoorde ik!

Gisteren hebben wij een van die mensen ontmoet waar ik naar opkijk, namelijk: Candy Dulfer! De trouwe volgers weten dat ik zelf ook saxofoon heb gespeeld en weer wil gaan spelen. Mijn sax is alweer een tijdje terug van een opknapbeurt, maar spelen ging/gaat nog niet. Door iedere keer in het ziekenhuis te moeten liggen, was ik er lichamelijk niet aan toe. Ik kijk nu al uit naar na de vakantie, dan ga ik al onze buren gek maken met mijn “gescheur”.

Daarnaast zat ook het Antilliaanse elftal om ons heen. Esli zag nog een bekende, oud prof voetballer en die nu de fysio van de voetballers is. Dus gaan wij hen vrijdag natuurlijk ‘supporten’ bij hun wedstrijd!

Vandaag waren wij al om 7 uur wakker vanwege onze jetlag, (bij jullie is het namelijk 6 uur later!) Esli heeft mij verwend met een tosti. Daarna douchen en aankleden. Tante heeft ons naar de meneer gebracht waar wij de auto huren, waarna wij snel onze Euro’s om zijn gaan wisselen in guldens! Wij hebben snel wat boodschappen gedaan bij Mangusa en toen als een speer door naar huis om onze strandspullen op te halen.

 

Esli’s nicht Tamisha en haar vriend Daniel, zijn ook op Curaçao. Wij hebben hen opgehaald om gezellig met elkaar richting Westpunt te rijden, naar het strand Cas Abou. Hier hebben wij heerlijk onder een afdak gelegen met onze bedjes. Als ik namelijk gelijk vol in de zon ga, verbrand ik levend. Lang leve het Engelse bloed! Elke keer als je de zee ziet, verbaas jij je weer over hoe mooi helderblauw de zee is, hoor jij de wind door de palmbomen waaien en zie jij de zon schijnen!. Ongeveer alles wat je op Scheveningen niet ziet!

DSC_0208 (1)

DSC_0210
Hierna werd het een beetje haasten. Wij hebben Tamisha en Daniel weer bij hun appartement afgezet en zijn snel de auto weer bij de verhuurder om gaan ruilen. De auto, die wij geleend hadden, was namelijk voor een kleine beurt bij de garage geweest. Snel naar huis racen om te douchen en ons mooi te maken en toen op naar Mrs Candy Dulfer, het concert bij Hotel Hammingway. Dit was toch een feestje!

Ik wil heel graag naar North Sea Jazz Curaçao. Hier betaal jij 180 Euro voor een kaartje. (in Nederland: 90 Euro). Esli houdt niet heel erg van Jazz, dus hij vond het een beetje zonde. Na Candy Dulfer heb ik hem gelukkig overgehaald om volgend jaar naar Ahoyte gaan! Can’t wait (het overhalen om mee te gaan heeft namelijk 5 jaar geduurd)!

Om half 11 was de show afgelopen en hadden wij nog helemaal geen avondeten op. Van alle restaurants in de buurt waren de keukens al dicht, dus zijn wij doorgereden naar Salina. In Salina staat een Truck di Pan. Dit is een foodtruck met de ALLERLEKKERSTE fastfoodhap die jij OOIT, ja, OOIT, gegeten hebt.. of voor diegenen die er niet geweest zijn, GEMIST hebben. Wij hebben gekozen voor Galina. Dit zijn stukjes gemarineerde kipfilet met patat, pindasaus en cocktailsaus. Ja, ik zei ook fastfood. Ik weet wat dit voor een caloriebom is! Morgen eet ik heel de dag niks en dan heb ik het ongeveer wel gecompenseerd, hoop ik…

Nu is het al half 1, wat voor mij normaal vroeg is.. Maar zodra ik een stap op dit eiland zet, ben ik vaak om 11 uur op van de slaap.

Lieve mensen, voor jullie Bon dia (goedemorgen) en voor mij Bon nochi (goede nacht)

p.s. Indien je mij durende dag wilt volgen volg mij dan op instagram of voeg me toe op snapchat: @justliveblogbystephanie

IMG_1604