De dagen worden weer donkerder, kouder en eigenlijk vind ik er helemaal geen lol aan om de straat op te moeten met dit vieze weer. Het is weer om heerlijk op de bank onder een dekentje lekker film te kijken. Toch zitten er ook voordelen aan het winterse weer! Zo vind ik het heerlijk om lekker met de kaarsjes aan te zitten en is het heel gezellig in huis. Verder hou ik erg van sport. En wat voor sport kun je nou beter doen met dit weer dan wintersport?! Normaal gesproken ga ik elk jaar op wintersport, heerlijk om lekker te sporten in de kou en sneeuw om vervolgens erna helemaal moe maar voldaan op te warmen met een warme chocomelk. Hello cold day’s!

Hier in Nederland kun je natuurlijk ook alvast een klein voorproefje nemen op de wintersport. De nieuwe langere baan van Snowworld in Zoetermeer is pas geleden geopend en het leek ons een goed idee om deze eens uit te gaan proberen. Met z’n vieren hebben we afgesproken op zondag naar Snowworld te gaan. Ik heb er zin in!

Om te gaan wintersporten heb je wel je spullen weer nodig natuurlijk. Dus eerst moet ik op zoek naar mijn snowboard, schoenen en kleding. Even diep graven in de schuur en ja daar zijn mijn spullen. De pret kan beginnen! We rijden naar Snowworld en het is al behoorlijk druk op het parkeerterrein, dat belooft wat, haha. Binnen aangekomen zien we inderdaad dat het erg druk is maar we hebben goede hoop dat het snel wat rustiger word omdat we rond etenstijd gaan. Even omkleden en we kunnen de sneeuw in.

img_6508

Op het moment dat je de sneeuwhal in loopt voel je al gelijk de kou. Maar het is lekkere kou en we hebben er veel zin in. We zijn alle vier snowboarders, dat is wel leuk. Ik vind het altijd wel weer even wennen om op mijn snowboard te staan, iedereen wel dus we beginnen eerst bij de lage piste. Maar na een keer hier vanaf te zijn gegaan hebben we het wel gezien, want je bent binnen een paar seconden alweer beneden. Het is ook onwijs druk op deze piste omdat alle lessen hier ook zijn en beginners oefenen hier. We besluiten gelijk maar naar de nieuwe baan te gaan.

img_6595

Een nadeel vind ik altijd wel die sleepliftjes, ik hou er echt totaal niet van! Ik krijg altijd last van mijn benen ervan, zo ook mijn broertje die allemaal trucjes uithaalt en op 1 been gaat staan om zijn andere voet even rust te geven haha. Wanneer ik op wintersport ga, probeer ik die sleepliften eigenlijk meestal te vermijden, ik weet niet zo goed wat ik ertegen heb maar ik vind het echt helemaal niks! Zo hèhè eindelijk de lift uit en bovenaan de piste onze bindingen vast maken en daar gaan we! Het is echt wel weer even een beetje onwennig maar na een aantal keer gaat het steeds beter en sneller. Het gevoel van op een snowboard naar beneden gaan is voor mij echt ontspannend het geeft je ook een soort van kick omdat je steeds sneller wilt gaan. Af en toe even corrigeren omdat er wel veel ijs op de baan ligt maar het is echt weer super leuk!

fullsizerender

Na 2 uur lekker en gezellig gesport te hebben op de piste gaan we ons weer omkleden. Moe maar voldaan rijden we terug naar huis waar ik als een blok in slaap val! De volgende dag heb ik een spierpijn! Snowboarden is een heerlijke sport waar ik ontspanning uit haal en toch al mijn spieren aan het werk zet! Wanneer gaan we weer?!

 

logo amanda travel lichter