Het is alweer een tijdje geleden dat ik de keuze maakte om als zzp’er door het leven te gaan. En nog steeds vind ik het een van mijn beste beslissingen ooit. Leuke opdrachtgevers, gevarieerde klussen, doen wat ik leuk vind én nog (goed) betaald worden ook. Toch kleven er ook wat nadelen aan.

De laatste tijd heb ik alles wat op mijn pad kwam aangepakt. Een grote opdracht voor drie dagen in de week, kleine opdrachten er tussendoor, enkele teksten en verschillende cursussen. Enorm veel, maar ook ontzettend leuk en goed voor m’n portemonnee. Dat is niet het enige. Ik weet nu veel beter wat ik qua werk aan kan en waar m’n grenzen liggen.

Grenzen

En dan kom je zo’n grens tegen. Ik had vorige week ineens hoofdpijn en wat meer pijn dan normaal. Voortekenen die nog keihard genegeerd werden. Ik had namelijk een trainingsdag bij Google met aansluitend een examen (gelukkig ook gehaald), wat ik beslist niet wilde missen. De dagen erna ging het bergafwaarts. Veel pijn in mijn nek, spierpijn, hoofdpijn, keelpijn, hoesten, misselijk, verkouden, verhoging en ga maar door. Ik merkte aan alles dat mijn lichaam rust nodig had, maar geen werk is als zzp’er geen geld. Een lastige afweging, waarbij mijn inkomen het belangrijkst leek. Gelukkig kwam ik er na twee opdrachten achter dat werken echt niet ging en besloot ik het concept geld los te laten. Tijd om me ziek te melden en eens goed aan mezelf te denken.

License to chill

Nu ik mezelf een license to chill heb gegeven, moest ik mezelf er natuurlijk ook aan houden. Ik greep onder het mom van ‘dat doe ik wel even’ een paar keer naar mijn laptop, maar heb hem verder goed met rust gelaten. Wat heb ik dan wel gedaan om eens goed tot rust te komen. Je leest het onderstaand:

Slapen, slapen en nog eens slapen
Slapen was deze week mijn main focus. Mijn vriend was afgelopen week ook ziek en samen hebben we slapen naar een nieuw level getild. Uitslapen, middagslaapjes, slapen na het eten, op de bank slapen en dan ook nog eens ’s nachts slapen. Uiteindelijk blijft slapen het beste medicijn, dus daar hebben we een flinke overdosis van genomen.

Youtube filmpjes kijken
Mijn spieren en gewrichten reageren slecht op de griep. Dit keer had mijn nek de hoofdprijs te pakken. Mijn hoofd voelde te zwaar voor mijn nek, waardoor rechtop zitten of überhaupt bewegen moeilijk ging. Als ik niet sliep lag ik daarom op de bank of in bed youtube filmpjes te kijken. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat mijn favoriete vloggers hebben uitgespookt.

Afleiding zoeken
Om niet in een negatief gevoel te blijven hangen en mezelf vooral niet zielig te voelen, ging ik op zoek naar afleiding. Dit vond ik in het spelletje infamous second son. Het stond al op mijn lijstje om hem nog eens te spelen en inmiddels is hij alweer uitgespeeld.

Huisdieren
Huisdieren voelen het aan wanneer je niet zo goed in je vel zit. Zo ook mijn katten. Ze waren extra lief en kwamen zelfs op schoot om uitgebreid te knuffelen. Gotta love animals.

Loslaten en ontvangen

Het is mij deze week goed gelukt om alles rondom ‘JustMyka‘ los te laten. Toch steekt het wel een beetje dat ik al een week ziek ben (nu nog steeds) en al die tijd niet heb kunnen werken. Gelukkig houdt loslaten ook in dat je weer frisse energie krijgt om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. En die nieuwe dingen gaan er komen! In mijn weekje ziek is het contactformulier op mijn website drie keer ingevuld! Een nieuwe hoogtepuntje waar al een leuke afspraak uit is ontstaan. To be continued dus!
Wat doe jij om te ontspannen als je griep hebt?