Vaak kom ik ze tegen: mensen met een zogenaamde bucketlist vol enorm gave uitdagingen, bijzondere wereldreizen, avontuurlijke dares en andere leuke al dan niet ludieke dingen die je (volgens horen zeggen) absoluut minstens één keer in je leven gedaan moet hebben. Van bungeejumpen en skydiven tot het afreizen naar de andere kant van de wereld, je kunt het zo gek niet bedenken of het is ‘bucket’ waardig.

Mijn bucketlist

Zelf heb ik tot nu nog nooit echt over mijn eigen persoonlijke ‘bucketlist’ nagedacht. Ik wil minstens één keer in mijn leven naar New York, en dat was het dan ook wel weer zo’n beetje. Dankzij mijn chronische ziekte (lees: een behoorlijke vaak terugkerende beperking) leef ik op dit moment dan ook vooral van dag tot dag en plan ik qua ‘grootse’ plannen (op dat ene gave concert of die leuke tentoonstelling na) vrij weinig ver van tevoren in. Ondanks dit alles maakte het Bucketlist boek door Elise de Rijck mij op één of andere manier toch behoorlijk nieuwsgierig.

Het Bucketlist boek

Een boek vol vijfhonderd dingen die je gedaan moet hebben. Niet alleen is de omslag van het boek alleen al een echte eyecatcher, ook de inhoud was voor mij een behoorlijke verassing. Het Bucketlist boek is dan ook een echt doe boek, waarbij je zelf al jouw persoonlijk behaalde doelen in het boek kunt afstrepen. Voor mij een echte eyeopener, want bij het voor het eerst doorbladeren van het boek kwam ik er al heel snel achter hoeveel dingen ik eigenlijk allang van mijn eigen bucketlist had kunnen doorhalen.

De kleine dingen in het leven

Waar ik vooral dingen van het niveautje waaghals of extreem wereldreiziger (of miljonair) verwachtte, blijken de genoemde doelen in het boek dan ook vooral extreem haalbaar. Zo staan er bijvoorbeeld grote dingen in ‘alleen op vakantie gaan’, ‘een dag tegen alles JA zeggen’, ‘over hete kolen lopen’ en ‘zwemmen in elke oceaan’, maar ook vooral kleinere dingen als ‘een hele dag in bed blijven liggen’ (ja, je leest het goed!), ‘je rijbewijs halen’, ‘iemand je excuses aanbieden’, ‘je droombaan vinden’ of ‘verliefd zijn’. Dit alles zorgt voor een enorme ego boost door alles wat je tot nu toe eigenlijk al allemaal bereikt hebt (en negen van de tien keer waarschijnlijk destijds niet eens zo heel bijzonder hebt gevonden).

Bomvol bucket-inspiratie

Zo kan ik met enige zekerheid zeggen dat ik inderdaad mijn droombaan (gelukkig) al gevonden heb, al een keertje eerste klas in een vliegtuig heb mogen reizen en ook al diverse keren (op vrij jonge leeftijd) alleen in het buitenland ben geweest. Het Bucketlist boek staat dan ook voor een enorme bron van inspiratie (en soms dus ook wel een beetje nostalgie!), en is inmiddels niet alleen voor jij en ik, maar ook speciaal voor koppels (Het Bucketlist boek voor koppels) en vrienden (Het Bucketlist boek voor vrienden) online en in de winkel verkrijgbaar. Hèt ideale boek voor iedereen die toe is aan een frisse nieuwe mindset of uitdaging òf wie er simpelweg van houdt om een behoorlijk aantal dingen van hun lijstje af te kunnen strepen.

Wat staat er hoog op jouw bucketlist?