Gelukkig zijn, iets wat vele mensen helaas niet zijn. Maar hoe komt dit precies? Is het de hoge druk die ligt op het gelukkig zijn? Op Social Media zie je niet anders dan mensen die zich gelukkiger voordoen als dat ze zijn. Je moet het allemaal hebben, de perfecte man, de perfecte baan, dat schattige kind(of kinderen) en het liefst nog een hond waar iedereen “AAAHWWW” van gaat roepen.

Persoonlijk maak ik mijn Social Media niet mooier dan het is, What you see is what you get. Zelf ben ik de afgelopen jaren veel ongelukkig geweest vanwege mijn lijf, maar draaide ik het snel ook weer om. Maar wat voor tools pas ik toe zodat ik wel weer gelukkiger word?

Denk na waarom je niet gelukkig bent

Ik ben iemand die altijd continu alles analyseert. Soms kan dit mega vermoeiend zijn,vooral als ik het ga overdenken. Maar ik kan gelukkig heel goed naar mezelf kijken positief en negatief, om te zorgen dat ik kan aanpassen wat er niet goed zit. Durf dit ook te doen en neem hier de tijd voor. Het is de enige manier om te kijken wat er met je aan de hand is en dit te kunnen veranderen en/of aanpakken. Doe dit bijvoorbeeld tijdens een wandeling, doe geen muziek in je oren want aan veel liedjes zitten herinneringen en dan ben je met andere dingen bezig zoals bijvoorbeeld daar over na aan het denken of zingen.

Wees de baas over je eigen leven

Als je ziek word dan heb je vaak al heel snel niet meer de controle over je eigen leven, althans, omdat ik zo snel zo extreem ziek werd had ik dat niet meer. En ik weet dat het bij velen van jullie ook zo is. Voor het eerst in 6,5 jaar tijd claim ik mijn eigen leven op dit moment weer. Probeer dingen te doen die jij leuk vind. Al zijn het maar kleine dingen. Alles waar jij gelukkiger van word is goed. Een stuk wandelen of een dag naar een festival, het kan allemaal. Voor mij heeft kleding hier ook een stuk in bijgedragen, door de kleren te dragen waar ik mij sterk in voel kreeg ik ook enorm het gevoel dat ik weer in controle was.

Leer vergeven

Indien je boos of teleurgesteld bent op iemand anders en ben je daar niet gelukkig door? Leer vergeven. Niet voor de ander, maar voor jezelf. Je hoeft niet eens tegen de ander te zeggen dat je diegene vergeeft, maar zeg het tegen jezelf dat je diegene vergeeft en herhaal dit indien die gevoelens naar boven komen.

Wees vriendelijk naar anderen toe

Zodra jij vriendelijk en vrolijk toe bent naar anderen zul je zien dat anderen hetzelfde teruggeven naar jou toe. Of het nou met iets heel kleins is, of met iets groots.

Leer uitspreken wat je dwars zit

Leren praten over gevoelens is KEY (DJ Khalid’s voice). Zodra jij bespreekbaar kan maken waar je mee zit is iets veel sneller opgelost. In dien je slecht bent in praten, doe dit met iemand waarmee je je fijn voelt. Blijf je hier moeite mee hebben? Probeer eens met een psycholoog te gaan praten. Soms helpt het om het met een buitenstaander te delen, vaak kijkt die van een afstand en ziet misschien weer andere dingen waar jij bijvoorbeeld nog niet aan gedacht hebt.

Luister naar je hart en volg je intuïtie.. You got this…

Much love
xoxo