Food blogsKoken met Nayana

Recept: Homemade granola

granola

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als je op zoek bent naar ontbijtgranen. Schappen vol in de supermarkt! En welke zijn nu gezond? Veel verpakkingen doen voorkomen dat ze goede voedingsstoffen bevatten, voor een gezonde start van de dag! Nu zullen een aantal ook echt wel aardig gezond zijn, maar de meesten zitten boordevol suikers! Vooral de cruesli’s, dat zijn echt suikerbommetjes.

Wil je toch lekkere en gezonde ontbijtgranen? Dan maak je ze toch zelf? Helemaal niet moeilijk!

Wat heb je nodig:

Verzamel ingrediënten die je lekker vindt, bijvoorbeeld:

  • havermout
  • noten (walnoten, cashewnoten, amandelen)
  • zaden en pitten (pompoenpitten, lijnzaad)
  • kokossnippers of kokosrasp

Andere benodigdheden:

  • bakplaat en bakpapier
  • kokosolie
  • honing
  • kaneel

Zo maak je het:

Smelt wat kokosolie in een pannetje, voeg honing en wat kaneel toe en roer het goed door elkaar.

Giet de olie over de notenmix en hussel het goed door elkaar. Pas wel op want de olie is heet!

Verdeel het mengsel over de bakplaat, druk het even aan met een lepel en zet het in de oven.

35 minuten op 150 graden en klaar is je homemade granola! En je huis ruikt ook nog eens heerlijk 🙂

Nayana van Gurp
Nayana is 32 jaar en woont in het mooie Twente. Ze is een echte foodie, boekenwurm en droomt ervan om ooit haar eigen boek te schrijven. In haar blogs schrijft ze over haar leven met chronische vermoeidheid, hoe ze probeert het beste uit elke dag te halen, over food en inspirerende boeken en films.

Laat een reactie achter