Soms zijn er dagen dat je meer verplichtingen dan energie hebt, het druk was op je werk of het regent veel te hard om boodschappen te doen. De echte bikkels duiken dan alsnog de keuken in, maar er zijn ook mensen die naarstig op zoek gaan naar een oranje app op hun telefoon. Alhoewel dit bij ons niet vaak voorkomt, heb ik toch een aantal goede bezorgrestaurants op een rijtje gezet. Klein nadeel; ze bezorgen alleen in Amsterdam en mijn favorieten zijn ook niet dieet proof.

De Surinaamse keuken

Mijn vriend is van Surinaamse komaf en is dus opgegroeid met de Surinaamse keuken. Ik als meisje uit een stad waar de Turkse pizza inmiddels net geïntegreerd is, kende deze keuken niet. Laat staan dat ik wist waar een goede Roti kipfilet aan moet voldoen of wat er allemaal in een Saoto soep thuishoort. Gelukkig woont mijn vriend al ruim 13 jaar in dit huis en heeft hij inmiddels voor elk gerecht een goed restaurant gevonden, onderstaand onze favorieten:

Aarti 2

Aarti 2 is vooral favoriet als we ziek, zwak en misselijk zijn. Wat ons betreft heeft hun Saoto soep namelijk een helende werking. Lekker pittig, goed gevuld en enorm smaakvol. Heerlijk als je verkouden bent of de griep hebt. Je neus gaat meteen open en ook het ademen gaat een stuk beter. Je kunt bij Aarti 2 ook terecht voor o.a. nasi, bami, Tjauw Min, broodjes en Roti. Nog niet overtuigd? Ze waren in 2016 in de categorie Roti het beste beoordeelde bezorgrestaurant en daarnaast staan ze ook in de top 3 van beste Amsterdamse bezorgrestaurants.

Adres

Tweede Hugo De Grootstraat 20
1052LD Amsterdam
020-4867112

Warung Swietie

Tip van de dag! Helaas is dit restaurant niet op thuisbezorgd te vinden, maar ook als je lui bent is dit (afhaal)restaurant een absolute aanrader. De broodjes Bakkeljauw zijn om je vingers bij af te likken en de nasi/ bami met sate en groente zijn to die for!

Adres

Ten Katestraat 24, Amsterdam
020-6833568

Rams Roti

Roti bestellen we ALTIJD bij Rams Roti. Zijn zij gesloten? Dan gaan we nog liever koken dan dat we ergens anders roti bestellen. Het eten is niet alleen enorm goed, het is ook laaggeprijsd en je kunt er, mits je geen hele grote eter bent, twee dagen van eten. Wil je weten of ze ook bij jou bezorgen? Hier kun je meer informatie over Rams Roti vinden.

Adres

Jan Van Galenstraat 107F
1056BK Amsterdam

Shoarma

Alhoewel de kipshoarma van de Turkse slager bij ons op 1 staat, zijn er ook weleens momenten dat we ook hier te lui voor zijn. Gelukkig hebben we ruim 300 bezorgrestaurants om uit te kiezen en hebben we ook op gebied van shoarma onze favoriet!

Tonton Shoarma Grillroom

Tonton Shoarma Grillroom is een perfecte afsluiting voor een leuk avondje uit. Je kunt hier terecht voor kapsalon, turkse pizza’s, broodjes shoarma maar ook voor een typische Turks gerecht zoals Mercimek çorbası (Turkse linzensoep). De porties zijn enorm en ook nog eens ontzettend lekker! Wil je weten of Tonton ook bij jou bezorgd? Klik dan hier.

Adres

Rozengracht 137
1016 LV Amsterdam
020-6265162

Italiaanse keuken

Wat de Italiaanse keuken betreft bestellen we, op soms een pizza na, eigenlijk nooit iets. Ik ben niet echt een pasta fan en de pasta van mijn vriend is tot nu toe de enige die ik lekker vind. Zonde om dan een pasta te bestellen als je het toch niet eet. Pizza daarentegen vind ik wel ontzettend lekker en daar kan ik dan ook gigantisch van genieten. Wel met mate, want mijn dieet houdt niet van pizza. Helaas is onze vorige koploper is er mee gestopt, dus wat pizza’s betreft zijn we nog zoekende.  Heb jij tips?

Burgers en fries

Last but not least! De snackbar afdeling! Het vinden van het perfecte patatje is best moeilijk gebleken. De een was te vet, de ander te lang gebakken. En eerlijk is eerlijk, de beste patat vind je natuurlijk bij de Bram Ladage in Rotterdam. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk dat de snacks halal zijn (m’n vriend kan niet tegen varken), waardoor er al heel veel snackbars afvallen. Gelukkig hebben we inmiddels een favoriet.

Snackbar ’t Eefje

Hier drukte ik eigenlijk puur om de naam op. Het was voor mij al snel snackbar teefje en ik wilde kijken wat ze allemaal verkochten. Na het lezen van de recensies besloten we er toch maar een keer te bestellen en daar hebben we geen spijt van! Goede patat, lekkere snacks (en halal), de pindasaus is top en ook de milkshakes zijn erg lekker.

Adres:

Jan Evertsenstraat 92
1056 EG Amsterdam

Amros Burgers & Grill

Soms heb je gewoon trek in een dikke vette burger waar je vieze handen van krijgt. Nu moet ik zeggen dat ik het leuk vind om zelf burgers te maken en m’n vriend en zwager raken niet uitgepraat over Kelly’s Fried Chicken (burgers). Een burger moet voor mij dan ook wat meer zijn dan een Big Mac of Cheeseburger van de Mc Donalds. De burgers van Amros voldoen voor mij aan deze eis. Lekkere combinaties, burgers waar je je mond niet omheen kan krijgen en zoveel kaas dat het na het eten van je burger zelfs aan je kin hangt. Just the way I like it! De burgers worden vers gemaakt en je kunt kiezen of je een variant van 150 of 250 gram wil. Voor ieder wat wils dus!

Adres:

Jan van Galenstraat 196
1056 CK Amsterdam

Wat is jouw thuisbezorgd favoriet?