Voorheen ging mijn zuurverdiende geld op aan alles waar een panterprintje op zat. Dekbedovertrekken, kekke panterpakkies of de Kruidvat meets Patty Brard collectie. inmiddels heeft Kel Pantervel plaats gemaakt voor Kel de plantengek. Ik zit uren door allerlei plantenaccounts te scrollen, heb inmiddels ruim 30 planten, zit in een plantengroepsapp, ben mijn planten wishlist drie keer in het uur aan het updaten en hou een heus plantendagboek bij. Mijn week kon dan ook niet meer stuk toen ik van Plantrebelz nieuwe planten mocht uitzoeken.

Als tekstschrijfster hou ik van goede content. Catchy titels, woordgrapjes en leuke teksten.. Ik word er warm van! Qua teksten zou ik Plant Rebelz op Tinder zonder nadenken naar rechts swipen. Met plantennamen als extreme ripped kid, kinky bastard en cloudy weirdo was mijn hart bij de eerste aanblik namelijk al gestolen. En dan moest ik nog op zoek naar leuke planten. Dat beloofd wat.

Nieuwe planten: Philodendron White Wave (Silly Weirdo)

De eerste plant die in mijn winkelmandje belandde is de Philodendron White Wave (Philodendron birkin). Al moet ik toegeven dat ik de naam Silly Weirdo een stuk leuker vind. Een makkelijk te verzorgen plant die ook nog eens de show steelt. De plant heeft groene bladeren met een mooie witte tekening en valt daarom extra op in je interieur. In de korte tijd dat ik hem heb heeft hij al een aantal plekjes gehad. Ik vond hem te bijzonder om tussen mijn verzameling op mijn bureau te zetten, dus heb wat planten geruild en de Silly Weirdo op een kastje naast mijn bed gezet.

De plant is makkelijk te verzorgen, maar hij heeft uiteraard wel wat eisen. Zijn voorkeur gaat uit naar een plek met indirect licht of halfschaduw. In het wild groeit deze plant tegen bomen aan, waardoor hij niet gewend is aan de volle zon. Ook qua water heeft de plant niet heel veel eisen. Hij houdt van een vochtige grond en heeft ongeveer een keer per week en beetje water nodig. Is de grond nog nat? De plant houdt niet van natte voeten dus water geven hoeft pas weer als de grond droog is (in het vervolg wel iets minder water geven). De plant wil in het groeiseizoen (april tot september) een keer per maand een beetje voeding. Ik heb hem pas in september gekregen maar heb wel wat vloeibare pokon aan mijn gietwater toegevoegd. Zo kreeg hij toch nog iets te snacken voor de winter begint. Buiten het groeiseizoen hoef je de plant niet extra te voeden en neemt hij genoegen met een beetje water. In tegenstelling tot de planten die ik in mijn blogs over huisdiervriendelijke planten beschreef, is deze plant wel lichtgiftig voor dieren.

Alocasia Stingray stekje (Extreme Spiky kid)

De Alocasia Stingray is de tweede plant die in mijn winkelmandje verdween. Ook deze plant is lichtgiftig voor huisdieren, maar ik kon hem toch echt niet laten staan. Dan maar een huis zoeken met een extra kamer waar ik al mijn giftige planten in kwijt kan. De Stingray dankt zijn naam aan zijn bladeren die wat weghebben van een pijlstaartrog. De plant houdt van een lichte standplaats, maar wil niet direct in de zon staan. Ik heb mijn lamellen nu zo gedraaid dat de plant wel licht krijgt, maar niet door de zon kan verbranden. Ideaal! De plant groeit het best als de grond constant licht vochtig is, van uitdrogen en teveel water houdt hij niet.

Ik heb voor een stekje van de Stingray gekozen. Dit omdat ik de laatste tijd al een aantal grote planten heb gekocht en het leuk vind om te blijven afwisselen. Het stekje had al drie blaadjes toen ik hem binnen kreeg en heeft er in de korte tijd dat ik hem heb alweer twee blaadjes bijgekregen.

planten

Wat vond ik van de website en de planten?

De website heeft mij aangenaam verrast. Zeker als je je bedenkt dat ze nog maar een paar maanden bestaan. De site is makkelijk te navigeren waardoor je nieuwe plant snel gevonden is. Wat extra handig is dat je kunt aangeven waar je de plant neer gaat zetten. Zo maakt de website al een selectie van welke planten daar het best passen. Een bananenplant past bijvoorbeeld niet in een ruimte zonder ramen.

planten

Ook de bestelling en bezorging ging makkelijk. Ik had mijn planten rond 5.45 ’s ochtends besteld (lang leve mijn kantoordagen) en had de planten dezelfde avond al binnen. Doordat ik mij had ingeschreven voor de nieuwsbrief kreeg ik er nog een leuk cadeautje bij. Zou ik bijna vergeten om iets over de planten te vertellen.. Het is me bij grotere webshops al regelmatig overkomen dat ik er met de komst van een nieuwe plant ook gelijk huisdieren bij kreeg. Van rouwvliegjes tot wolluis. You name it. Aangezien mijn huisdiervoorkeur toch naar katten uitgaat, was ik blij dat deze planten in ieder geval in perfecte staat arriveerde. Ze waren goed ingepakt, goed beschermd en zijn zonder kleerscheuren bezorgd. Het enige nadeel aan de website vind ik dat ik er extreem hebberig van wordt en weer heel veel nieuwe planten aan mijn wishlist moest toevoegen.

Over Plant Rebelz

Plant rebelz is een relatief nieuwe webshop (nog maar een paar maanden oud). Toch hoort deze site inmiddels bij mijn vaste plantensite rondje. Je kunt er namelijk niet alleen terecht voor de vaste stamgasten (zoals zij het noemen), als de Monstera of de Ficus, maar je vind er ook exotische planten. Bijvoorbeeld de Tradescantia Flame of de Cordyline Paso Doble.

De webshop zet heuse plant hunters in om op zoek te gaan naar de mooiste en meest exotische planten. Of dit nu in binnen- of buitenland is. Deze planten worden vervolgens in een eigen kas gekweekt en met heel veel liefde grootgebracht. Zo kan Plant Rebelz de allerbeste kwaliteit garanderen. Qua werkplek ben ik een tikkeltje jaloers op de werknemers van Plant Rebelz. Mijn collega’s en ik zijn druk bezig om een heuse urban jungle van ons kantoor te maken, maar bij Plant Rebelz staan de bureau’s midden in de kwekerij. Dat is nog eens de perfecte werkplek!