Alweer is er een week voorbij gevlogen. Helaas heb ik daar weinig van meegekregen omdat ik een heel erge bovenste luchtweginfectie gehad heb: praten, slikken en eten was geen optie, dus deed ik mij maar de hele dag tegoed aan waterijs! Na een flinke dosis antibiotica voel ik mij inmiddels stukken beter!

Omdat ik al een tijdje op mijn tenen liep, vonden mijn ouders het hoog tijd dat ik er even uit zou gaan. Afgelopen zondag moest Esli werken en ben ik, samen met mijn andere beste vriendje Robbert en zijn moeder, gaan lunchen bij Van der Valk in Leiderdorp. Wat was het leuk en gezellig! 

Om zes uur zijn Esli, ik en Pluis richting Zeeland gereden: op naar Burgh Haamstede. Mijn ouders staan hier op de camping en hadden voor ons een heel leuk Bed en Breakfast geregeld. Het Bed en Breakfast heet “Het Kloosterhofje” ( echt een aanrader!).  Nadat wij onze spullen daar gebracht hadden zijn wij naar de caravan gereden. Omdat het ondertussen negen uur was, hebben wij hier nog lekker gegeten: spareribs van de Scottelbrei met nieuwe Hollandse gebakken aardappeltjes en boontjes. Na het eten nog een kopje thee en toen lekker naar bed omdat ik al aardig moe was.

Collage B&B

Maandag kregen wij om half tien een zeer uitgebreid ontbijt. Wat was dit lekker, zeg! Omdat ik vanwege mijn alvleesklier erg op moet letten en geen eiwitten en vetten mag, had Odilia van de B&B speciaal voor mij soja producten gekocht. Lief hè? Esli was hiervoor al lekker gaan hardlopen. Wij hebben een mooie grote kamer en badkamer met daaraan een dakterras. Hier hebben wij heerlijk ontbeten.

Na het ontbijt zijn wij naar mijn ouders gegaan. Twee dagen daarvoor had mijn vader zelf oesters gevangen en deze levend gehouden in een emmer met zeewater. Inmiddels moest het zeewater even vervangen worden en zijn wij naar Burgh Sluis gereden. Hier waren veel duikers. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om in de Nederlandse zee te duiken, dat zou ik toch liever en eerder op Curaçao doen!

IMG_20150720_120150

In eerste instantie wilde wij erg graag een dagje naar Zierikzee, helaas regende het en dan is het minder leuk om in de stad rond te lopen. In plaats van Zierikzee werd het dan maar RenesseHier is een heel mooie winkel, Bomont, gevestigd en hebben wij heerlijk geshopt. Ik ben weer eens een paar schoenen rijker. Kijken of die nog in mijn schoenenkast passen..! Na het shoppen was het inmiddels alweer half drie geworden en hebben wij nog snel een broodje gegeten bij Café Simpel. Hierna was ik erg moe en ben ik snel even een uurtje op bed gaan liggen!

IMG_20150720_164903

Om kwart voor vijf werden wij opgehaald om naar Veere te rijden. Wij hebben eens rondgekeken voor een kado voor mijn lieve vriendinnetje Loraine, zij is bijna jarig. Helaas wilde het na vijf  winkels nog niet lukken, wordt vervolgd! 

Op het mooie tuinterras van een bistro hebben wij wat gedronken. Voor het diner gingen wij eten bij het Italiaanse restaurant “1160”. Indien jij ooit in Veere bent:  dit is een echte aanrader! Het is het beste Italiaanse restaurant dat ik de laatste tijd gezien heb! Als voorgerecht had ik een Carpacio zonder zuivel. Hier zat een heerlijke dressing van olijfolie en Balsamico overheen dit samen met wat RucolaCherie tomaatjes en olijven. Mijn ouders en Esli hadden een plank met allerlei verschillende Italiaanse hapjes met wat brood en Tapanade.

Voorgerechten bij "1160" in Veere
Voorgerechten bij “1160” in Veere

Als hoofdgerecht had ik een traditionele Tagliatelle met Bolognesesaus. Ik durf dit normaal niet snel te nemen omdat ze nooit de pasta van mijn vader kunnen overtreffen, maar het was heerlijk! Mijn ouders hadden pasta met gamba’s in een citroenroomsaus en Esli een mooie pizza met luxe ham, kaas, Rucola en pijnboompitjes. Als nagerecht had ik een klein bolletje sorbet citroenijs en mijn ouders en Esli koffie en thee met mooie, luxe zelfgemaakte koekjes. Hierna heeft Esli voor taxi gespeeld aangezien hij de Bob van de avond was. Hij heeft hij ons allen veilig teruggereden.

Samen met papa en mama bij "1160"
Samen met papa en mama bij “1160”

Nu lig ik languit van een heerlijk bad, met een honing bruisbal, te genieten. Hierna rol ik zo lekker het bedje in en ga ik heerlijk bijslapen.

Wat is het toch heerlijk om af en toe de stress even los te laten en je weer mens te voelen!

Liefs,

Stéphanie